Oumph! n' Chips

Oumph! n' Chips

Oumph! n' Chips

4 henk

Ainekset

280 g The Chunk

Taikina:

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl maissitärkkelystä

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

Ripaus jauhettua mustapippuria

2 dl olutta

0,5 sitruunaa, mehu

Tartarkastike:

2 dl kasviperäistä majoneesia

1 rkl Dijon-sinappia

1 rkl mallasetikkaa

Nippu ruohosipulia (noin 10 g)

Nippu persiljaa

1 rkl kapriksia

Mustapippuria

Tee näin

Keitä 0,5 litraa vettä ja 1 rkl suolaa. Lisää Oumph! ja hauduta 7 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele The Chunk kylmässä vedessä käsiteltävän lämpöiseksi.

Sekoita kaikki taikinan kuiva-ainekset hyvin.

Hienonna ruohosipuli, persilja ja kaprikset. Sekoita loput tartarkastikkeen ainekset. Anna seistä jonkin aikaa, jotta maut kypsyvät.

Lämmitä rapsiöljy tai vastaava kattilassa noin 180 asteessa. Sekoita sitruunamehu ja olut ja kuiva-ainekset taikinaan. Lisää keitetyt Oumph!-palat taikinaan, valele öljyllä lusikan avulla (The Chunkin ympärillä olevan lisäksi kaikki haluavat tottakai paljon ylimääräistä friteerattua taikinaa!). Friteeraa muutama pala kerrallaan, nosta ja anna valua paperille, suolaa ja pippuroi. Kun on aika syödä, suosittelemme puristettua sitruunaa ja mallasetikkaa. Ja kyllä; omat tuplafriteeratut ranskalaiset ovat todella vaivan arvoisa! Kiedo sanomalehteen ja Bob’s your uncle!