Oumph! n' Ale Pie

Oumph! n' Ale Pie

Oumph! n' Ale Pie

1 iso tai 4 pientä

Ainekset

280 g Oumphia! The Chunk tai Thyme & Garlic

7 kpl kastanjatatteja

2 keltasipulia

2 kpl valkosipulinkynttä

1 porkkana

Muutama oksa tuoretta timjamia

1 rkl tomaattipyrettä

1 rkl tummaa soijaa

1 rkl Muscovadosokeria

50 g kasvipohjaista margariinia

2 rkl vehnäjauhoja

3 rkl ruskistettua sipulilientä

1 dl tuoretta silputtua persiljaa

500 ml alea

Kasvisperäiseksi taikinaksi valitsimme 2 pakkausta valmiiksi kaulittua voitaikinaa.

Soijajuoma tai joku muu kasvimaito, jolla voidellaan kuori + pisara tummaa soijaa.

Tee näin

Sulata Oumph!

Aloita jakamalla sienet pienempiin palasiin. Paista kuumalla, että ne saavat ihanan värin. Laittaa loppuun myöhemmin.

Kuori ja kuutioi porkkana, leikkaa sipuli pieniksi paloiksi, viipaloi valkosipuli. Paista margariinissa alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia.

Voitele sillä välin piirakkavuoka tai paistinpannu, tai mitä haluat käyttää, ja peitä pohja ja reunat piirakkataikinalla. Säästä taikinaa kanteen.

Lisää sitten tomaattipyre, jauhot ja hienonnettu timjami ja anna paistua sekoittaen muutamia minuutteja. Lisää olut, lihaliemi, sokeri, soija ja Oumph! Hauduta kunnes kastike on kiehunut ja paksuuntunut lähes kokonaan – noin 10 minuuttia. Lisää sienet ja hienonnettu persilja.

Täytä piirakkavuoka Oumph!-seoksella täyteen. Peitä piirakkataikinalla, leikkaa pois ylimääräinen taikina ja puristele reunat yhteen. Leikkaa kantta, jotta höyry pääsee ulos, pensselöi kasvisjuomalla. Laita uuniin 200 asteeseen noin 20-30 minuutiksi. Syö vihersalaatin kanssa!